BLOG - 7.10.2020

Choose WOMEN má smysl!

Už několik měsíců sdílíme byznysy jednotlivých českých podnikatelek v rámci kampaně Choose WOMEN. Jedná se o hnutí za prosazení žen, aby se dostaly na výsluní a obdržely podporu, kterou si zaslouží. Choose WOMEN je celosvětová platforma fungující pod záštitou Mezinárodního dne podnikání žen (WED) – nepolitickým hnutím, které si dává za cíl oslavovat a podporovat ženy v byznysu, a zmírnit tak celosvětovou chudobu. My v ČMAPM si dáváme za cíl tyto ženy najít a prostřednictvím sociálních sítí Vám je představit.

V červnu jsme pro Vás vybrali floristku Lucii Brusovou, cvičitelku jezdectví Blanku Hudecovou, Lucii Shornou s pizzerií Piccolo. Dále se představily Martina Šuhajová se svou preventivní péčí v oblasti zdraví, kadeřnici Veroniku Thielovou, kuchařku Kateřinu Ticháčkovou, osobní trenérku Lenku Quitt, Adélu Dittmannovou z oblasti PR, květinářku Olgu Humlovou a zakladatelku obchodu s kosmetikou Přírodno Romanu Nykrmajerovou.

I červenec byl na podnikatelky a jejich příběhy bohatý. Nejprve jsme přinesli příběh učitelky angličtiny Šárky Wear, dále jsme představili jedinečnou Evženii Galovou s vyšívací společností MEJVY s.r.o., kosmetičku Pavlu Zajíčkovou, floristku Kateřinu Tvrdoňovou Žákovou, fotografku Šárku Žemličkovou, projektovou manažerku Hanu Čermákovou, majitelku penzionu Mariane 2 Kristýnu Myšákovou a trenérku jezdectví Nikolu Huškovou.

Srpen se nesl ve znamení krásy – doporučili jsme Vám vizážistku Petru Smolíkovou, kosmetičku Markétu Ondrejášovou, krejčovou Milenu Nedělkovou, i odbornici na zdravý životní styl Šárku Novotnou. Sama sebe ve svém originálním příspěvku představila Lenka Valíčková, která tvoří motivační dárky. Srpen v rámci kampaně Choose WOMEN uzavřela Blanka Szabóová, která provozuje pohybové studio Blanka.

Září, jakožto začátek školního roku, jsme pojali ve stejném duchu – a představili Veroniku Kolibovou, majitelku soukromé mateřské školky Veselá Opička a zároveň finalistku soutěže Lady Business 2020. Na školní oběd pak děti se svými rodiči mohly zajít do restaurace Lamberty, kterou vlastní další vybraná podnikatelka Martina Navarová. Jedinečný příběh vypráví Mónica Sofia Duarte, která prodává elegantní lodičky a kabelky. O komunikační dovednosti a jejich vylepšení se Vám postará Alena Huberová se svým programem SHELeads. A nakonec září můžeme trošku upustit páru – ale ne moc, aby nám balonky Olivery Rašetové, která je zakladatelkou projektu Bablfuk, neuletěly.

Podpora lokálních podniků a podnikatelek je v dnešní době důležitější, než kdy dříve. Tuto nezbytnost podpory na lokální úrovni komentuje Marcela Olmer, ředitelka PR agentury TALK, v podcastu naší prezidentky Kateřiny Haring Podnikatelka. „V současné době je to o sociálních sítích – je tam velký prostor, který se dá různě využít na kampaně, podcasty, zajímavé komunikace. Malé firmy možná mají strach, že když si najmou PR agenturu, bude je to stát mnoho. To ale není pravda, protože jsou tady i jednotlivci, kteří to dělají excelentně, které si můžete pronajmout jako poradce a ti vás naučí, jak ty sociální sítě využít. První, co se v krizi škrtá, jsou komunikační budgety, ale to by se mělo v krizi posílit“, vysvětluje paní ředitelka Marcela Olmer.

Máme velkou radost, že jsme mohli doporučit už 30 podnikatelek napříč naší republikou, které si právem zaslouží nálepku Choose WOMEN. Máte i Vy v okolí nějakou podnikatelku, na kterou nedáte dopustit? Napište nám o ní! Na Vaše tipy se těšíme do 2. prosince, kdy celá kampaň vrcholí.  V červnu jsme pro Vás vybrali floristku Lucii Brusovou, cvičitelku jezdectví Blanku Hudecovou, Lucii Shornou s pizzerií Piccolo. Dále jsme představili Martinu Šuhajovou s preventivní péčí v oblasti zdraví, kadeřnici Veroniku Thielovou, kuchařku Kateřinu Ticháčkovou, osobní trenérku Lenku Quitt, Adélu Dittmannovou z oblasti PR, květinářku Olgu Humlovou a zakladatelku obchodu s kosmetikou Přírodno Romanu Nykrmajerovou.

Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek o.s.
Viniční 4049/235, 615 00 Brno

©2020 CMAPM.CZ ALL RIGHTS RESERVED