BLOG - 29.7.2020

Kufr, který nosí svobodu

Odhodlání. Vize. Touha bavit lidi. To vše daly sudičky do vínku Kateřině Skalové, mladé studentce z Karlových Varů. Ta úspěšně vystudovala University of South Wales v Cardiffu, má za sebou několik animačních sezon po celé Evropě. Život v kufru ji není cizí, kufry Kačka balí velmi často. Ráda. A při cestování si nezapomíná svou cestu dokumentovat.

Už jako malá Kačka zbožňovala zpívání a tanec. Chodila na střední školu pedagogickou, kde zpívala v kapele. S tou pak vystupovala skoro ve všech karlovarských hotelech – v Puppu, Imperialu, Richmondu. O prázdninách jezdila s rodiči k moři, kde také čichla k animačním programům. A tak hned v 18 vyjela jako animátorka poprvé. Tehdy pracovala pro českou cestovní kancelář v Bulharsku, kde připravovala program pro děti. A animace si zamilovala.

„Já animace miluju, to je pro mě srdcovka. Jsem ráda, když se můžu bavit s lidmi, vymýšlet pro ně program, zpívat a tancovat ve večerních show. Někdy je to náročné, ale když vidíte, že hosté mají díky vám na co vzpomínat, stojí to za to,“ říká nadšeně Kateřina. Během následujících let Kačka animovala v hotelech v Bulharsku, na Kypru, Kosu a Lanzarote. Animátorský život je krásný – když vymýšlíte zábavu pro hotelové hosty, sami se u toho bavíte. Ve volných dnech pak můžete poznávat krásy místa, které nazýváte domovem klidně i pět měsíců. A tak když si člověk zvykne na život v těchto prosluněných destinacích, návrat do reality je krušný. Kateřina totiž v létě animovala, ale na zimu se vracela do Anglie, kde studovala vysokou školu. První rok byl dle jejích slov náročný. Přisuzovala to ale tomu, že je sama v novém prostředí, navíc musí fungovat v jiném jazyce, než je její mateřský. Po druhém roce stráveném v Cardiffu, hlavním městě Walesu, zjistila, že Anglie pro ni není to pravé ořechové. Po letní sezoně animování na řeckém ostrově Kos odjela do Velké Británie s jediným cílem: dostudovat. A to, pokud možno, bez depresí.

„Zlomem byla třítýdenní stáž v USA, kam jsem vycestovala letos v lednu,“ říká teď už spokojená Kateřina. Právě Amerika ji otevřela oči natolik, že se po návratu do Cardiffu rozhodla udělat všechny zkoušky dřív, odevzdala bakalářskou práci a s ukončeným studiem 1. března začala novou animační sezonu na Kanárských ostrovech.

Vše vypadalo krásně, Kateřina byla nadšená. Ovšem člověk míní, korona mění. A tak se po sotva pár týdnech strávených na Lanzarote musela repatriačním letem vrátit zpátky. Pro holku, která je zvyklá být doma 3 týdny z celého roku, to byl pořádný šok. Ale i toho dokázala využít. „Doplnila jsem si kurzy fitness, zamakala na sobě a hlavně – podala jsem přihlášku na magisterský obor do Říma,“ vypráví sympatická blondýnka. Z oboru Music Business se přeorientovala na Human Resources, a k angličtině a španělštině postupně začala přidávat italštinu. Díky zkušenostem z animačního prostředí se ji podařilo opět přiblížit práci u moře a momentálně je už měsíc na Krétě, kde hostům dává do těla na hodinách spinningu.

Jak se zdá, Kateřina je chodícím důkazem toho, že se člověk nesmí bát. Nesmí se bát vystoupit z komfortní zóny, nesmí se bát opustit známé prostředí, nesmí se bát věřit sám sobě. Protože i tahle holka má vždy plán A, jako my všichni ostatní. Ale pokud nevyjde, je připravena vytasit plán B (a dokonce i C) takovým způsobem, že vám z něj spadne brada. A pokud byste se divili málo, pak věřte, že někde hluboko uvnitř ní se snad rýsuje i plán Z.

Kontaktujte nás!

Kde nás najdete?

Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek o.s.
Botanická 785/9, 602 00 Brno

FOLLOW US

©2019 CMAPM.CZ ALL RIGHTS RESERVED